HTML

Miami blog

2008 április 7-én indulok Miamiba és fél évig fogom kint süttetni a hasamat egy nyelviskolában. Eddig a tények, de hogy mi is teszi teljessé ezt a hat hónapot, arról szól ez a blog!

Countdown

Képek

Az eddig keszult osszes kep megtekintheto a http://picasaweb.google.com/lajerbalazs cimen!

Képek

Friss topikok

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy több ezer dollárt is lehet keresni! Minden általa... (2012.03.27. 09:32) Szolgálati közlemény: Munkát keresek!
  • buran: Habár ez az első alkalom, hogy kommentelem egy bejegyzésedet. Nekem teszettek az írásaid. Jó lenne... (2009.05.12. 17:17) Never forget!
  • Erika: Jaaj, Én is imádok táncikálni! ~Dancing is Paradise. Paradise is very nice! ~ (2008.09.21. 10:21) A Ti statisztikátok
  • adam: remelem sok huslevest eszel helyettunk is :D en mar nagyon kivagyok :D chicke,potato,pasta :D (2008.09.12. 17:53) The vacation never ends!
  • Orsi: Jó, hogy megjöttél! (2008.09.09. 21:12) Itthon

Linkblog

2008.09.05. 17:28 MajorMajor

Értékelések 2

És most akkor nézzük magát az EF Miamit! Végül is erről szólt az egész blog, így ezt részben, részletesen ki is fejtem. Ma a fizikai dolgokról lesz szó, holnap az emberekről.

A Collins Ave 2469
 
Maga az épület egy 30-as években épült klasszikus Art deco hotel. Látványosan rossz minőségben építhették meg már akkor is, ráadásul a 25. Utca környéke igencsak a vége volt akkoriban a szállodák vidékének. Kb 4 komolyabb átalakítást lehet megfigyelni az eredeti épülethez képest. Először talán a szobákba szereltek be külön álló fürdőszobákat, majd jöhetett a légkondi rendszer a modernizált liftekkel és mikor kb 8-10 éve iskolává alakították, a tantermek. Valahogy úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy egy csomó pénzt költöttek a tantermekre, az oktatási eszközökre és kifestettek, lepolíroztak mindent, amit csak értek, valamint mindent kicseréltek, ami a biztonsági vizsgához kellett. Tűzjelzők, poroltók, törés álló ablakok. Ez viszont egyben ezt is jelenti, hogy a szobák egy kipolírozott 80-s évek szintjén maradtak, és így kezdte el őket használni egyre több ember. Először egy szobában csak 2 diák lakott, majd három és most négy, ami azon felül, hogy baromi kicsi ennyi embernek, megsért még vagy egy tucat tűzvédelmi szabályt. Képzeljük el milyen egy szoba, amit folyamatos rotációban 4 16-25 éves használ Miamiban 10 éve. Igen rettentő lepukkant. Ehhez még jön a többszörösen lecserélt és így is borzasztó trehány takarító személyzet, de erről majd a következő részben bővebben. A szobákat persze folyamatosan újítják fel, valamit a nagy érdeklődésre való tekintettel az iskola új épületet is keres magának a mostani mellé. Valahogy ez mégsem vigasztalja azokat, akik most érkeznek ide. És akkor még a gusztustalanabb részekről nem is szóltam. Nem is fogok, de ha mondanám kifejlett gombákról, 5 éves szemetekről és kiöntő WC-kről szólna. De tény hogy van egy bazi nagy plazmatévé a lobbiban és egy elméletben gyors WiFi internet kapcsolat. Utóbbi gyakorlatban ritkán működik.
 
Az iskola 2/10-est kap. (Zárójelben jegyzem meg, azért van 10-es skála, mert nem akartam 1/5-öt adni) A suli épphogy megüti az élhető szintet! Remélem, ezen továbbra is igyekeznek javítani.
A medence és a part
A medence sajnos a sulihoz igen hasonló. Valaha felújították, de az már nem tagnap volt. Ha jól láttam régebbi képeken, akkor még napernyők is voltak, valamint kb 3-szor ennyi napozó ágy. Elvileg háromszor takarítják hetente, de elég koszos szokott lenni. Sokan mennek bele a partról visszafelé naptejjel a bőrükön, homokkal a lábukon, izzadtan. Igen, itt i igaz, hogy mi diákok is vigyázhatnánk rá jobban, de miért tudják a szomszéd hotelekben naponta tisztítani a medencét ráadásul olcsóbb szobaárak mellett?!
A part nagy pozitívuma hogy közvetlen a suli mögött van, Igazi hamisítatlan homokos tengerpart, ahogy a nagykönyvben mg van írva. A víz legtöbbször olyan meleg, hogy nem is gondoltam volna, hogy természetes víz ilyen lehet. Legtöbbször tiszta és kék, most hurrikán szezonban kicsit koszosabb, hullámosabb és zöldebb, de a funkciójának teljesen megfelel. Ha őszinték akarunk lenni, aki Miamiba jön tanulni biztosan a tengerpart és az éjszakai élet miatt nem megy Londonba, így ez egy nagy pirospont.
A fürdési lehetőségek összesen 8/10-et kapnak.
A Cafeteria
Ez egy igen érzékeny pontja az EF diákoknak. Ha valakinek el akarod venni a kedvét az élettől, csak nyugodtan mond neki, hogy este jót vacsizunk a Caffeteriaban. Viszont azt úgy kategorikusan tudnám kijelenteni, hogy rossz. Hogy Joy szavaival éljek (a Jó barátokból) a csirke jó, a puding jó! Csak egysíkú, ízetlen, túl édes, rettentően unalmas! De csak néha ehetetlen. Én eddig kétszer mondtam azt, hogy ezt azért már nem. 5 hónap alatt szerintem ez jó arány! Egy diáktársam mesélte, hogy egyik feladatuk az volt, hogy jobb kosztot tervezzenek a suliba. Felkerekedtek hát és először megkérdezték mi is a dörgés, mennyi a keret, mik a lehetőségek. Kiderül, hogy egy diák étkeztetése egy héten át 3-4 dollárból valósul meg! Ez 5 napnyi fél és 2 napnyi full pansiot jelent! Ennyiből le a kalappal!!! Komolyan mondom! De hogy a maradék befizetett pénz hová kerül arról nem szól a fáma.
A kaja kap egy 4/10-et az anyagiakra való tekintettel.
A Lorrraine hotel
Ugye ez az a hely ahol most is lakunk. Ez egy két csillagos szálloda az iskolától egy sarokra, kb 100 méterre. Ez sem maga am mennyország, de kb ilyen ellátásra számítottam, amikor ide jöttem. Egy szobában két ember van, működik az összes berendezés, tiszta, világos. Minden szobában van főzési lehetőség, vagy mikro, vagy elektromos tűzhely. Kétnaponta takarítják a fürdőt és a szobát, és ezzel együtt kicserélik a törülközőket is. Ha az ember a partra megy, kérhet fürdő lepedőt, amire lefekhet. Bár a szállodának külön medencéje és parkolója nincs, de ez egyáltalán nem zavaró. Talán a lift lassú kicsit, de ez igazán szőrszálhasogatás egy kétemeletes épületnél. Gyakorlatilag könnyebb felfutni a lépcsőn, mint megvárni a liftet.
A hotel 9/10-et kap, mert pontosan olyan amilyennek látszik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://miamiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7650050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása