HTML

Miami blog

2008 április 7-én indulok Miamiba és fél évig fogom kint süttetni a hasamat egy nyelviskolában. Eddig a tények, de hogy mi is teszi teljessé ezt a hat hónapot, arról szól ez a blog!

Countdown

Képek

Az eddig keszult osszes kep megtekintheto a http://picasaweb.google.com/lajerbalazs cimen!

Képek

Friss topikok

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy több ezer dollárt is lehet keresni! Minden általa... (2012.03.27. 09:32) Szolgálati közlemény: Munkát keresek!
  • buran: Habár ez az első alkalom, hogy kommentelem egy bejegyzésedet. Nekem teszettek az írásaid. Jó lenne... (2009.05.12. 17:17) Never forget!
  • Erika: Jaaj, Én is imádok táncikálni! ~Dancing is Paradise. Paradise is very nice! ~ (2008.09.21. 10:21) A Ti statisztikátok
  • adam: remelem sok huslevest eszel helyettunk is :D en mar nagyon kivagyok :D chicke,potato,pasta :D (2008.09.12. 17:53) The vacation never ends!
  • Orsi: Jó, hogy megjöttél! (2008.09.09. 21:12) Itthon

Linkblog

2008.09.04. 04:15 MajorMajor

Értékelések 1

Ez valószínűleg az utolsó rovat amit a miamiblog megél. Itt az eddig történtek összefoglalását olvashatjátok majd pár mondatban és számszerűen egy 10-es skálán. Az összes véleménye természetesen szubjektív.

Az USA
 
A lehetőségek földje egy kicsit meg van roggyanva. Kicsit fáradtnak, kicsit kopottasnak tűnik az amerikai álom. Mindent áthat a rendőrállamiság, és a 9/11, valamint a rengeteg latin bevándorló miatt bevezetett kemény szabályok. Vigyázni is kell, mert gyakorlatilag mindenért letartóztatnak rögtön. Az Európában oly jellemző szabálysértési csekkek helyett itt inkább a bilincs csattan. Emellett az emelkedő benzinárak és csökkenő keresetek sem vidítják fel az itt élőeket. Persze még így is ötször annyit keresnek, mint mi és a benzin pont felébe kerül mint otthon… Viszont az emberek alapvetően kedvesek és segítőkészek, sokkal pozitívebben és nyugodtabban látják a világot mint otthon. Kapkodással senkit sem lehetne vádolni. Alapvetően teljesen élhető világ, lehetőségekből a mai napig nincs hiány. Mi európaiak (ha nem hangzik nagyon fellengzősnek) úgy tekintünk Amerikára, mint egy életerős, fiatal tinédzserre, aki fizikálisan már erősebb, mint öregatyja, de még csak épp most kezd éretté válni; ezzel szemben az amcsik úgy tekintenek ránk mit egy aranyos kis ékszerdobozra, ami baromi érdekes és olyan kis édi. Es ezzel mindent el is mondtam a szofisztikáltságról is.
 
Egy erős 8/10, de, csak mert imádom Manhattant!
 
 
Florida Miami és a Beach
 
Mint ahogy a rendszámtáblákon is fel van tüntetve, ez itt ’A nap fővárosa’. Természetesen ez azt is jelentené, hogy ez itt maga a paradicsom… Hát én ezzel azért vitatkoznék! Ez itt egy nagyon ügyes marketingfogás, amit látványosan a legkevesebb pénzből próbáltak összehozni már a kezdetektől. „Nézzen ki úgy, hogy elhiggyék, adjuk ne túl drágán, úgy hogy még megérje mindenkinek és mi sokat keressünk rajta! Oh Yeee!” Ez sugárzik az utolsó szem homokból is a parton, ami természetesen szintén mesterséges. Az épületek a leggagyibb anyagokból vannak összerakva, de úgy hogy azért látványos legyen. Biztos vagyok benne, hogy valahol találnék egy Strabag feliratot, ha nagyon keresnék. Aki járt már a Ludvig Múzeumban vagy a Gödörben pontosan el tudja képzelni! A mindennapi élet pedig rettentően Orvelli; a tökéletes megvalósulása az egyenlőknek és még egyenlőbbeknek. Simán leparkol valaki egy többszázezres luxusautóval egy csöves mellé, és ez látványosan nem zavar senkit. 5 méterenként megítélnek a pénztárcád apján. Mindenki a legnagyobb haverod amíg fizetsz (mondjuk ez mindenhol a világon így van), de amint nem rendelsz még egy üveg 15 dolcsis pezsgőt 300-ért könnyen lehet, hogy mire fordulsz egyet már senki meg sem ismer (ez viszont nem jellemző sok helyen). Ez életérzés latinos, az emberek is olyanok és a rendőrség is úgy viselkedik. Nem véletlen tartóztatnak le ittas vezetésért rögtön, higgyétek el nekem, nem láttam józanul haza indulós sofőrt buliból még! Olyan van aki sokat iszik, vagy aki nagyon sokat. Persze a helyzet nem siralmas: alapvetően Miami szép, a tenger meleg és tiszta, a madarak csicseregnek, de hosszú távon – és 5 hónap hosszú táv - zavaró tud lenni egy olvadó repedező máz. Mintha alaki el akarná veled hitetni Disney landban, hogy ez valóság. Ez sem zavar pár napig, de 5 hónap más tészta. Sokan kérdezik, mostanában mikor jövök vissza ide. Megmondom őszintén, nem tervezem. Szép volt jó volt, köszönöm! Rengeteg részét nézném még megy a világnak! De egyszer jöjjön el mindenki, mindent amerre jártam csak ajánlani tudom megtekintésre!
 
Miami kap egy 5/10-et, mert sok a jó ember, akikkel jó beszélgetni.
 
Elsőre ennyi, a héten még lesz szó bőven az EF-ről és hosszá tartozó szolgáltatásokról valamint búcsúzóul összefoglalom, mit ajánlok azoknak, akik azon gondolkoznak, ide jönnek! Lesz még egy személyes kérésem és pár dolog, amit fontosnak tartok!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://miamiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74647538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mama 2008.09.04. 12:05:52

Jó érzéssel olvastam összefoglaló soraid, bevallom kicsit féltettelek, hogy "elszállsz" a luxus környezettől. Örülök, hogy ez nem így lett, sok-sok jó és kevésbé jó élmény megmutatta Miami igazi arcát. Mi itthon "műanyag társadalomnak" itéljük a nagy Amerikát, vonzó, de nagyon meg kell nézni melyik része vállalható. Meghatározó lesz ez az 5 hónap az életedben biztos. Váljanak javadra a megtapasztaltak. Ma már szabadon lehet választani hol dolgozzunk, hol éljünk, ebben is nagyot léptél előre. Büszkék vagyunk rád! Szüleid

Erika 2008.09.05. 08:12:10


~~Csatlakozom a szüleid véleményéhez.Hm! Igazuk van! ~~

(For you near birthday)

~~~"Akár a lasssan kibomló szirmok úgy légy egyre boldogabb minden nap! "~~~

E:)

Erika 2008.09.05. 10:23:19

~Oh, Jesus, my spelling mistakes! Sorry! I have to correct it for a better one! ~

~Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad. ~
~Nyűdd szét díszeid – a szépség legyél te magad. ~
~Feledd el mulatságaid – a vígság legyél te magad. ~
~Égesd el könyveid – a bölcsesség legyél te magad. ~
~Pazarold el izmaid – az erő legyél te magad. ~
~Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad. ~
~Űzd el szánalmaid – a jóság legyél te magad.~
~Dúld fel hiedelmeid – a hit legyél te magad. ~
~Törd át gátjaid – a világ legyél te magad. ~
~Vedd egybe életed-halálod – a teljesség legyél te magad.~

E:)

Zulu-GRO 2008.09.05. 20:52:28

Hát bizony, a jó öreg Weöres Sándor.

Erika 2008.09.06. 07:56:37


~~Ez is jó, és pont idevág~~

A kis vakond, mamáját követve először bújik ki a földből. A kis vakondot elvakítja a világosság, majd rácsodálkozik a színpompás növényekre, a ragyogó napkorongra , a szikrázóan kék égre.
-Anya, ha itt minden ilyen csodálatos,mi miért a föld alatt élünk ?-kérdezi
- Azért drágám, mert az a mi Hazánk! -

Judit 2008.09.07. 21:46:08

Sok jövendőbeli diákunk talált rá a blogodra és követte örömmel a sorsodat az első naptól az utolsóig. Köszönet érte, sokat segítettél!
Köszi,
EF iroda

MajorMajor 2008.09.07. 21:55:41

Ennek örülök, végülis ez volt vele a célom, hogy kicsit jobb betekintést nyerjetek, és megismerjétek az én kalandjaimat.

Ha hazaértem, majd bejövök az irodába és személyesen is mesélek!
süti beállítások módosítása